L’objectiu prioritari és la defensa d’un ensenyament públic digne i de qualitat i la lluita contra la precarització de les condicions de treball del col·lectiu.

dijous, 21 de juny del 2012

Acta reunió de treball Coordinadora de Secundària de Sant Boi


ACTA REUNIÓ DE TREBALL
COORDINADORA DE SECUNDÀRIA SANT BOI
DIA : DIMECRES, 20 DE JUNY DE 2012
Lloc : Colònia Güell, Ateneu.
ASSITENTS I APORTACIONS A L’ ASSEMBLEA  : INS  ITACA,CAMPS BLANCS, CGT,
APORTADORS  A L’ ASSEMBLEA :  David USTEC ( aportacions per escrit ) Dolors  CCOO  aportacions telefònica
INS MARIANAO, Nuria Gonell,  excusa en darrer moment la seva presència.

Punts tractats a la reunió:

1.    Valoració de la situació actual.

NO PODEM COMENÇAR EL CURS AMB NORMALITAT!!!

Es fa una valoració sobre la greu situació que es presenta a inici del proper curs escolar 2012-2013, tant pel que fa a les condicions laborals del professorat com del treball a l’ aula. Hi ha consens en la necessitat de denunciar la situació i fer arribar el malestar i descontent a les famílies en tots els centres.
Molt important : donat que tindrem tots els centres 1 o 2 claustres abans de finalitzar el curs escolar, demanem realitzar assemblees de treballadors per explicar la greu situació en que estem així com els actes que seguidament es detallen.
Cal remarcar que no farem un inici de curs de “normalitat als centres educatius “ . Caldrà tenir clar que en tots els centres educatius, tots, es perd plantilla i persones que malauradament aniran a l’ atur,(majoritàriament interins i substituts ) aules que es massificaran en la majoria de centres, pèrdues de drets i condicions de qualitat com la substitució del professorat de baixa entre d’ altres. Ens queden pocs dies per marxar de vacances i demanem un darrer esforç per conscienciar i participar en els actes i mobilitzacions a fer en el mes de setembre.

QUÈ PODEM FER ?

 2.      Intervencions  a fer.

Es fa la proposta a tots els centres públics de Sant Boi ( Primària, Secundària, Centre d’ adults, Serveis educatius, llars d’ infants ) d’ un seguit  de propostes que tindrà el següent  cronograma:

Dia y hora
acció
preparació
12 de setembre, primer dia de classe amb alumnat
MATI
Lectura per megafonia de manifest contra les retallades a l’ entrada al centre. Assemblea explicativa en totes les classes  a l’ alumnat de la greu situació del curs escolar. Es prepara un manifest denúncia per posar en coneixement de tot l’ alumnat .

TARDA
Es fa la proposta als sindicats de fer un acte unitari a Barcelona, Plaça Sant Jaume per visualitzar el conflicte el primer dia de classe. Aquesta acció respon a la voluntat de visualitzar clarament el conflicte i tingui el ressò mediàtic convenient .Aquesta proposta es farà arribar a la intersindical.

S’ està en espera de veure si hi ha altres propostes unitàries  de denuncia pels primers dies de curs que seran debatudes en la primera reunió de treball de la Coordinadora,  el dimecres 5 de setembre.

Dimarts, 18 de setembre
tarda
Convocatòria a totes les famílies de cada centre. Fer una assemblea  informativa convocada per l’ AMPA de cada centre i el suport de les assemblees de professorat  de cada centre per explicar les condicions que     s' han imposat i fer la denuncia i crida a la mobilització.
Informar  del acte conjunt a fer  el dimarts 25 de setembre a les 18 hores.

Dimarts, 25 de setembre
A les 18 hores
Plaça de la vila
Concentració a la plaça de la vila. Es fa la proposta de fer tots els centres, de la manera més uniforme possible, la silueta/ en cartró de figures humanes, tantes com professorat ha perdut cada centre, posant el nom de la persona que ha deixat de treballar en el centre i el nom de l’ institut, centre educatiu, el professorat que perdem, te noms i cognoms.
Aquestes siluetes haurien de posar-se en els vestíbuls dels nostres centres, en un lloc molt visible, per tal de prendre consciència del que està suposant aquestes retallades.
El dia de la concentració a la plaça de la vila, es baixaran les siluetes de tots els centres i els ajuntarem per tal de visualitzar l’ impacte de les retallades en el municipi.
Les figures de cartró, per tal d’ uniformar, podrien ser de grandària  natural (1’50 aprx).

           3. Propera reunió de la Coordinadora.

DIMECRES, 5 DE SETEMBRE A LES 16 HORES
LLOC : PER DETERMINAR  SANT BOI

Aquesta convocatòria serà recordada per e-mail el primer dia de treball amb el institut de Sant Boi on farem la reunió donat que el CRP no té disponibilitat per la tarda fins després del 15  de setembre.

4. Altres

Lamentem des de la Coordinadora el desacord organitzatiu respecte a la convocatòria de la reunió de treball  d’ avui  per part d’ algunes persones que estem segurs es sumaran al treball i lluita que realitzem des de la Coordinadora de Sant  Boi, amb la clara voluntat de sumar esforços i  no distreure’ns en  debats petits que no interessen a ningú. També demanem des de la Coordinadora, no utilitzar les adreces electròniques de les persones que les van dipositar exclusivament a la Coordinadora. Hem rebut  queixes  demanant explicacions del per què reben comunicacions de plataformes que no han donat el seu consentiment. 

Bones vacances d’ estiu i fins setembre.

COORDINADORA PROFESSORAT DE SECUNDÀRIA SANT BOI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada