L’objectiu prioritari és la defensa d’un ensenyament públic digne i de qualitat i la lluita contra la precarització de les condicions de treball del col·lectiu.

diumenge, 1 de maig del 2011

Presentació de la Coordinadora

La Coordinadora del Professorat de Secundària de Sant Boi va néixer a principis d’aquest curs 2010-11 per la necessitat de trobar un lloc de discussió i debat davant dels nombrosos problemes que es van presentar a l’inici de curs: supressió de professorat,  eliminació de grups de diversitat, augment de  la ratio, implantació caótica del 1x1, etc, etc.

Ens hem anat reunint de forma regular al llarg d’aquests mesos professors i professores  de la majoria dels instituts de la ciutat (Camps Blancs, Ìtaca, Marianao i Rubiò i Ors), així com representants dels sindicats que ens han donat suport (USTEC, CCOO, UGT i ANPE).

A començament de novembre vam elaborar un manifest en el que recolliem les reivindicacions bàsiques del nostre col·lectiu i el vam passar a explicar i a signar pels diferents centres. La resposta del professorat va ser molt bona i vam aconseguir un total de 250 signatures, més les més de 800 per via telemàtica a travès de les webs dels sindicats que van penjar el manifest (CCOO i USTEC).

Just abans de les eleccions generals les vam entregar a la delegació territorial de Sant Feliu. No vam obtenir cap resposta.

Al febrer vam organitzar a Can Massallera una xerrada-debat sobre el nou decret de direccions en el que van expressar els seus punts de vista tots els sindicats que han anat participant en les reunions de la coordinadora.

En aquests moments i davant de la política de fortes retallades que planteja pel curs vinent la Conselleria d’Ensenyament, intentarem fer sentir les nostres veus com a professors i professores de Sant Boi en defensa d’un ensenyament públic de qualitat. Pensem que tenim alguna cosa a dir i que el nostre treball mereix reconeixement i respecte per part de l’administració. Volem impulsar, des de la nostra modesta posició, una acció unitària de tots els agents implicats en l’educació a Sant Boi: instituts públics, escoles públiques, consells escolars, ampas,etc, per intentar frenar les noves retallades de plantilles i de recursos en general. Retallades impossibles de suportar sense posar seriosament en perill la essència de la nostra feina com ensenyants i el sentit integrador i d’igualtat d’oportunitats que sempre ha defensat l’Escola Pública.

2 comentaris:

  1. Gràcies per aquesta iniciativa. És molt positiu saber que tenim un espai per l'intercanvi i la informació.

    ResponElimina
  2. m'ha fet mota il.lusió veure que ja existeix el blog de la coordinadora de sant boi, vos animo a participar i donar les vostres sug.gerencies i opinions, sobre tot en un moment tant delicat per a la Educació com aquest!

    ResponElimina