L’objectiu prioritari és la defensa d’un ensenyament públic digne i de qualitat i la lluita contra la precarització de les condicions de treball del col·lectiu.

dimecres, 19 de setembre del 2012

ACTA REUNIÓ CORRDINADORA SECUNDÀRIA 18/09/12


ACTA REUNIÓ DE TREBALL
COORDINADORA DE SECUNDÀRIA SANT BOI

DIA : DIMARTS, 18  DE SETEMBRE DE 2012

Lloc : CRP  SANT BOI     HORA : 16 HORES

ASSITENTS  A L’ ASSEMBLEA  : INS  RAFAEL CASANOVA, MARIANAO, CAMPS BLANCS,  CCOO, ,USTEC .
Excusa per e-mail la seva presència : CGT

Punts tractats a la reunió

1.    Concreció de la concentració que es farà a la Plaça de la Vila el DIMARTS, 25 DE SETEMBRE A LES 17’30 hores.
Participen   i estan convocats  tots els centres públics de Sant Boi ( Primària, Secundària, Centre d’ adults, Serveis educatius, llars d’ infants ) d’ un seguit  de propostes que tindrà el següent  cronograma  :

Dijous, 20 de setembre
reunió amb les AMPAs Dijous 20 de Setembre a l'escola Marianao a les 17,15 hores  per explicar la problemàtica de l'inici de curs a Sant Boi, que s'acabin fent les modificacions oportunes al manifest i expandir la convocatòria de la concentració del Dimarts 25 de setembre.Dimarts, 25 de setembre
A les 17’30 hores
Plaça de la vila
Concentració a la plaça de la vila. Es fa la proposta de fer tots els centres, de la manera més uniforme possible, la silueta/ en cartró de figures humanes, tantes com professorat ha perdut cada centre, posant el nom de la persona que ha deixat de treballar en el centre i el nom de l’ institut, centre educatiu , el professorat que perdem, te noms i cognoms.
Aquestes siluetes haurien de posar-se en els vestíbuls dels nostres centres, en un lloc molt visible, per tal de prendre consciència del que està suposant aquestes retallades.
El dia de la concentració a la plaça de la vila, es baixaran les siluetes de tots els centres i els ajuntarem per tal de visualitzar l’ impacte de les retallades en el municipi.
Les figures de cartró, per tal d’ uniformar, podrien ser de grandària  natural (1’50 aprx).
Es farà un manifest per llegir i repartir en els centres de Sant Boi. Es demana feu màxima difusió d’ aquesta concentració en el vostre centre.

                      
             
  1. Dades per centres  de reducció de plantilla a Sant Boi
Es disposa de la següent informació dels centres de  Sant  Boi
INS
PROFESSORAT RETALLAT
CAMPS BLANCS
4 Professors d’ ESO i Batxillerat. Resta per quantificar el professorat de Cicles Formatius
MARIANAO
4
RAFAEL DE CASANOVAS
6
RUBIO I ORS
SENSE DADES
ITACA
2 PROFESSORS


  1. Organització de la Coordinadora curs 2012-2013
S’ estableix que en la propera reunió de la Coordinadora, amb la representació de tots els centres de Secundària, es concretarà el procediment a seguir per organitzar les diferents tasques de la Coordinadora i triar els representants de cada centre.
A la reunió d’ avui, solament s’ ha pogut concretar els representants de 3 centres . Per tal de garantir la presència dels dos centres que no han assistit a la reunió, es reparteix el compromís de parlar amb representants dels centres INS ITACA (contactarà l’ INS Camps Blancs) i INS RUBIÓ I ORS ( contactarà INS Casanovas ) amb l’ objectiu de fer possible de concretar l’ organització pel proper curs de la coordinadora.
  1. Mobilitzacions.
Es proposen 3 actes de convocatòria amplia pels propers mesos :
a)    Dissabte, 13 d’octubre, Manifestació a Barcelona moviment 15-M
b)    Finals mes d’ octubre: MANIFESTACIO  a Barcelona, convoca MUCE
c)    Novembre : Setmana de lluita. Per concretar actes.

  1. Altres punts
-Es demana per part de l’ INS Casanovas incorporar a la web de la Coordinadora , informació sindical d’ interès i de plataformes que tinguin relació amb la Coordinadora de Sant Boi.
-Cal informar en el centres que hi ha substituts, la bona aplicació del nº d’ hores de permanència que han de fer. Hi ha alguns instituts que apliquen 7’30 hores de permanència en graella horària quan en realitat han de ser 6 hores ( recordar que cobren el 86% de la jornada laboral ).
-Dia de la samarreta groga. Es manté el dimecres com dia de protesta en els centres.
-L’ INS Casanovas, posa en coneixement una acció per fer extensible a tots els centres de Sant  Boi. Proposar al Claustre de professorat, fer arribar per escrit a final de mes a totes les famílies, les absències i contingències que es donen en el centre ( baixes que no es cobreixen, massificació a les aules, manca de dotació de mobiliari...) i que afecten a la classe . L’ objectiu és fer palès que les retallades , increment de ratios, la reducció de pressupost en els centres... afecta a la qualitat de l’ ensenyament. En la comunicació que s’ envien a les famílies, s’ ha de posar el telèfon de la Delegació Territorial per tal que demanin les famílies les explicacions corresponents.
  1. Propera reunió de la Coordinadora
DIMARTS, 16 D’ OCTUBRE  A LES 16 HORES
LLOC : CRP Sant Boi

COORDINADORA PROFESSORAT DE SECUNDÀRIA SANT BOI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada