L’objectiu prioritari és la defensa d’un ensenyament públic digne i de qualitat i la lluita contra la precarització de les condicions de treball del col·lectiu.

dijous, 6 de setembre del 2012

PROPOSTES DE MOBILITZACIONS A SANT BOIACTA REUNIÓ DE TREBALL

COORDINADORA DE SECUNDÀRIA SANT BOI

DIA : DIMECRES, 5  DE SETEMBRE DE 2012

Lloc : INS CAMPS BLANCS
ASSITENTS  A L’ ASSEMBLEA  : INS  RAFAEL CASANOVA,(MARIANAO,CAMPS BLANCS,  CCOO, I UN  REPRESENTANT  ASSEMBLEA  INTERINS  .
EXCUSEN LA SEVA PRESÈNCIA : INS ITACA

Punts tractats a la reunió

1.    Valoració de la situació actual. Mobilitzacions
Es fa una valoració sobre la greu situació que es presenta a inici del curs escolar 2012-2013, tant pel que fa a les condicions laborals del professorat com del treball a l’ aula. Hi ha consens en la necessitat de denunciar la situació i fer arribar el malestar i descontent a les famílies en tots els centres.
QUÈ PODEM FER ?

Es presenten les  següents propostes per posar en coneixement i participació de tot el professorat de Sant Boi.
A proposta de la Coordinadora  interzones fan el següent calendari d’ accions :
a)    Convocatòria  de vaga el 12-9(Primària),13-9(Secundària) o 19-9(adults) primer dia LECTIU ,  amb continuïtat els dies 26 i 27 de setembre.
b)    Concentració a la plaça Sant Jaume el 12-9 a les 12 del matí.
c)    Concentració a la plaça Sant Jaume el 12-9 a les 21 hores
d)    Concentració a Via Augusta el 13-9 a les 18 hores
e)    Universitat Indignada, actes durant tot el dia el 16-9 a la Ciutadella de Barcelona.
Es proposa posar en un lloc visible i de pas en els centres, cartells de denúncia que s’ han confeccionat per tal de visualitzar la pèrdua de professorat interí i substituts en els centres públics.
El representant de CCOO manifesta no secundar la convocatòria de vaga  d’ inici de curs i derivar-la per més endavant amb la idea de no generar el malestar de les famílies i aglutinar forces per una vaga general en les properes setmanes.

S’accepta per part de tots els assistents a l’ assemblea , concretar a Sant Boi, les accions fixades en la darrera reunió que tornem a recordar :

Es fa la proposta a tots els centres públics de Sant Boi ( Primària, Secundària, Centre d’ adults, Serveis educatius, llars d’ infants ) d’ un seguit  de propostes que tindrà el següent  cronograma  :
Dia y hora
acció

12 de setembre , primer dia de classe amb alumnat
MATI
Convocatòria de vaga a proposta de la Coordinadora Interzones
Pels treballadors/es que no fan vaga,
Lectura per megafonia de manifest contra les retallades a l’ entrada al centre. Assemblea explicativa en totes les classes  a l’ alumnat de la greu situació del curs escolar. Es prepara un manifest denúncia per posar en coneixement de tot l’ alumnat .

Concentració  a la Plaça Sant Jaume a les 12 hores.
TARDA
A Proposta de la Coordinadora interzones, concentració a la Plaça Sant Jaume a  les 21 hores .

dijous , 13 de setembre
A proposta de l’ Assemblea interzones,  concentració a Via Augusta a les 18h,

Dimarts, 18 de setembre
tarda
Convocatòria a totes les famílies de cada centre. Fer una assemblea  informativa convocada per l’ AMPA de cada centre i el suport de les assemblees de professorat  de cada centre per explicar les condicions que s’ han imposat i fer la denuncia i crida a la mobilització.
Informar  del acte conjunt a fer  el dimarts ,25 de setembre a les 18 hores,
Dimarts, 25 de setembre
A les 18 hores
Plaça de la vila
Concentració a la plaça de la vila. Es fa la proposta de fer tots els centres, de la manera més uniforme possible, la silueta/ en cartró de figures humanes, tantes com professorat ha perdut cada centre, posant el nom de la persona que ha deixat de treballar en el centre i el nom de l’ institut, centre educatiu , el professorat que perdem, te noms i cognoms.
Aquestes siluetes haurien de posar-se en els vestíbuls dels nostres centres, en un lloc molt visible, per tal de prendre consciència del que està suposant aquestes retallades.
El dia de la concentració a la plaça de la vila, es baixaran les siluetes de tots els centres i els ajuntarem per tal de visualitzar l’ impacte de les retallades en el municipi.
Les figures de cartró, per tal d’ uniformar, podrien ser de grandària  natural (1’50 aprx).

El seguiment i organització de les accions que finalitzen el dimarts,25-9 , seran  valorades i concretades en la propera reunió de la Coordinadora el dimarts, 18 de setembre
                                    
  1. Dades per centres  de reducció de plantilla a Sant Boi
Es demana que el representant de cada centre, a la propera reunió porti dades  concretes sobre la pèrdua de plantilla en el seu centre de treball.

  1. Organització de la Coordinadora curs 2012-2013
S’ inicia el debat sobre com s’ ha d’ organitzar pel proper curs la Coordinadora de Sant Boi. Es fa la proposta de constituir una permanent  (2 representants de cada centre de Sant Boi ) que garanteixin la presència, gestió i tasques pròpies de la coordinadora  . Donat que no estaven presents tots els centres i no hem tingut oportunitat de poder tractar-lo en cada institut, serà un dels apartats de l’ ordre del dia de la propera reunió de la coordinadora .


  1. Propera reunió de la Coordinadora
DIMARTS, 18 DE SETEMBRE A LES 16 HORES
LLOC : CRP Sant Boi

COORDINADORA PROFESSORAT DE SECUNDÀRIA SANT BOI


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada