L’objectiu prioritari és la defensa d’un ensenyament públic digne i de qualitat i la lluita contra la precarització de les condicions de treball del col·lectiu.

divendres, 21 de setembre del 2012

MANIFEST COMUNITAT EDUCATIVA SANT BOI


MANIFEST de la COMUNITAT EDUCATIVA DE SANT BOI

Aquest curs escolar 2012-2013 l’alumnat de Sant Boi serà atès per 35 mestres i professors/es menys que el curs passat, més d’un 5 % dels docents, perjudicant l'atenció i la qualitat de l'ensenyament públic, dificultant l'assoliment d'objectius com la reducció del fracàs escolar, la inclusió i l'atenció individualitzada a l'alumnat.
A això s’afegeix l’absència, durant com a mínim quinze dies, de cap docent substitut quan es produeix la baixa d’algun mestre i quan finalment es contracte el necessari personal substitut a aquest se’l contracte en precari, per exemple: cobrant menys, tenint menys hores de preparació de classes i sense poder vigilar els patis.
Aquí a Sant Boi la situació es complica amb el maltracte de les diferents administracions davant les obres que han afectat a l’escola Gaudí, Sant Boi i Marianao. Prometent, i menystenint a qui dubtava d’aquest compromís, que es podria començar el curs en els edificis respectius i quan ja estaven els diferents trasllats preparats comunicant que les 3 escoles s’havien d’encabir, fins a nou avís, en els 2 edificis a mig reformar.
Les polítiques de la Consellera Rigau no paren d'escanyar l'educació pública afectant també a: els pressupostos pel funcionament de centres, les beques i ajudes a l'estudi, els ajuts d'acollida matinal,  les subvencions que han vist eliminades les AMPA, l'aportació de la Generalitat a les escoles bressol, els Programes de Qualificació Professional Inicial, les subvencions a les escoles de música, la taxa de 360 € que haurà de pagar l'alumnat de FP de grau superior, les retallades dels serveis educatius, les reduccions de cuidadores i auxiliars per als alumnes amb necessitats educatives especials, etc.
Les polítiques d'aquest  Govern i de la Consellera Rigau han traspassat la línia vermella fent perillar seriosament la qualitat de l'educació pública, minvant l'equitat del sistema i augmentant les desigualtats entre l'alumnat de Catalunya.
És per a tot això que volem convidar a tota la comunitat educativa a expressar el nostre rebuig a aquestes polítiques i a forçar a les administracions a situar a l’educació pública com a verdadera prioritat, amb la concentració a la Pl. de l’ajuntament de Sant Boi del Dimarts 25 de setembre a les 17:30 hores amb samarretes grogues i estris per a fer soroll.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada