L’objectiu prioritari és la defensa d’un ensenyament públic digne i de qualitat i la lluita contra la precarització de les condicions de treball del col·lectiu.

dissabte, 12 de maig del 2012

12M Mobilització global Dia d’accions 15M


12M Mobilització global Dia d’accions 15M


“No tenim por. El 12 de maig sortim al carrer a defensar la democràcia, els drets socials i les llibertats civils”


Des de la Plataforma Prou Retallades que agrupa sindicats, organitzacions veïnals i entitats ciutadanes, fem una crida a la ciutadania a participar en les mobilitzacions convocades pel proper 12 de maig per fer front a la degradació de la democràcia en mans de la dictadura dels mercats; la retirada d'una reforma laboral que atempta contra els drets del poble treballador; demanar que s'aturin les retallades en sanitat i educació; i exigir que es posi fre a l'onada de criminalització, liderada pel Conseller d'Interior de la Generalitat, Sr. Felip Puig, i pel Ministre d'Interior, Sr. Jorge Fernández Díaz, contra les expressions democràtiques de protesta social.


Prou retallades als drets i a les llibertats civils!


Així mateix, denunciem la voluntat per part dels estaments d'Interior de generar un clima de por i alarma social davant la cimera del Banc Central Europeu que s’ha celebrat a la ciutat de Barcelona. Entenem que l'adopció de mesures d'excepcionalitat com la suspensió del Tractat de Schengen, la presó preventiva per a estudiants i responsables sindicals detinguts arran de la vaga general del 29-M, la creació de dispositius dubtosament constitucionals per fomentar la delació ciutadana, o l’exhibició ostentosa de força que suposa el desplegament de milers d’antidisturbis vinguts d’arreu de l’Estat, no tenen cap altre objectiu que no sigui atemorir la ciutadania i contrarestar el seu rebuig, massiu i pacífic, de les polítiques dels governs espanyol i català, cada cop més àmpliament percebudes com antisocials i involutives.


Prou retallades als drets socials!


Exigim una rectificació en el camí emprés pel govern espanyol i català de desmantellament de l'estat del benestar i de reducció del nostre sistema de llibertats civils i garanties jurídiques. Condemnem la doble retallada en salut i educació que suposen per a la ciutadania catalana els Pressupostos Generals de l’Estat, i rebutgem frontalment l’intent de limitar el dret a la salut a les persones en situació administrativa irregular, les persones amb malalties cròniques i als ciutadans i ciutadanes majors de 26 anys. La continuïtat d'aquestes polítiques només farà que aprofundir en l'actual recessió econòmica, afavorir la involució democràtica i agreujar les injustícies socials i mediambientals.
Com a entitats compromeses amb els drets, prestacions i llibertats que tants esforços van costar de guanyar, no admetem que l'actual crisi sigui utilitzada com a pretext per legitimar un gir antisocial i autoritari. Per això, i per fer front a aquesta situació, ens afegim a la crida per a la mobilització global d’aquest proper dissabte 12 de maig i animem a la ciutadania a participar a la manifestació que començarà, a les 18:00 h, a Plaça Catalunya, per exigir:


 NI UN EURO MÉS PER RESCATAR ELS BANCS
 PER UN HABITATGE DIGNE I GARANTITZAT
 EDUCACIÓ I SANITAT PÚBLIQUES I DE QUALITAT
 NO A LA PRECARIETAT LABORAL. NO A LA REFORMA
 RENDA BÀSICA UNIVERSAL


Un cop més sortirem al carrer per expressar, d'una manera festiva, creativa i pacífica, el nostre rebuig a les retallades en drets socials i llibertats civils, i cridar ben fort que existeixen alternatives. Hem perdut la por. Som el 99%!


Plataforma Prou Retallades!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada