L’objectiu prioritari és la defensa d’un ensenyament públic digne i de qualitat i la lluita contra la precarització de les condicions de treball del col·lectiu.

dissabte, 19 de maig del 2012

EL MUCE DÓNA SUPORT A LA VAGA D’ENSENYAMENT DEL 22 DE MAIG


En defensa de la qualitat
de  l’educació pública

La Generalitat de Catalunya ha decidit aplicar el Real decret del govern de l’Estat, amb les mesures proposades pel ministre de Educación en la seva totalitat, després d’haver aplicat les seves retallades. Això vol dir   augmentar fins a un 20% el nombre d'alumnes per aula -recuperant escenaris d'altres temps i altres contextos socials-. Aquest fet atempta contra la línia de flotació de l'educació inclusiva per la que venim treballant des de fa temps.

La no substitució del professorat empitjorarà les condicions de treball generant malestar als centres, fent que l’alumnat perdi hores de classe  i fent  retrocedir molts anys el model d’educació pública que a  poc a poc s’ha anat construint.

A més de la reducció del sou i de les condicions laborals, també es redueix el professorat de les escoles, perquè no només augmenten les hores dels docents, sinó que es perden les d'un munt de professionals que ja no hi són i que dedicaven temps a tractar amb les famílies i a atendre la diversitat; D’aquesta manera es  dificulta el  tractament de l'heterogeneïtat de les aules o, dit d'una altra manera, la possibilitat d'atendre alumnat que es troba en una situació social més feble.

Les noves actuacions es sumen a les reduccions dels ajuts a les Escoles Bressol, a l’aturada de les construccions escolars, la retallada dels ingressos per cobrir  les despeses de funcionament dels centres públics, al tancament de centres, la reducció de beques i ajuts a les famílies  i AMPA per material escolar, menjador, transport, activitats extraescolars, l’aturada de nous cicles formatius.... Provocant  la privatització de l’educació a Catalunya i fent recaure el cost  en les famílies i els sectors  més desafavorits i castigats per l’actual crisi.

Les retallades afecten a serveis destinats a combatre el fracàs escolar, com ara els PQPI (Programes de Qualificació Professional Inicial), les aules d'estudi, els CAEP’s (Centres d’Atenció Educativa Preferent), els projectes de reforç escolar i els cicles formatius... Reduir dràsticament l'abandó escolar prematur és una inversió clau, no només per al futur de cada jove sinó també per a la prosperitat futura i la cohesió social del nostre país. S’eliminen recursos que  contribueixen  a trencar el cicle de la pobresa, que condueix a l'exclusió social de tants joves que, conseqüència del fracàs escolar, veuen augmentar el seu risc d'atur, i es veuen condemnats a ocupacions més precàries.

 La suma d’aquestes mesures  suposarà un decrement de la qualitat, situant
Catalunya  com la primera comunitat autònoma en retallar l’educació pública


Davant d’aquest desmantellament al que ens estan abocant, hem de respondre amb la unitat de tota la comunitat Educativa.

Per tot això

EL MUCE DÓNA SUPORT A LA VAGA D’ENSENYAMENT DEL 22 DE MAIG

I CONVOCA A LA MANIFESTACIÓ QUE TINDRÀ LLOC A LES 12,30H. A PLAÇA UNIVERSITAT.  


MUCE Marc Unitari de la Comunitat Educativa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada